Novosti (2037)

Stara lička tradicija lovstva njeguje se i u Jezeranama, gdje ima nekoliko obitelji koji su bili lovci generacijama, od pradjeda do unuka.
Preminuo je dugogodišnji predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije.
Dana 24. studenoga 2020. počinje jesenska kampanja oralne vakcinacije lisica na području Republike Hrvatske, čiji je cilj polaganjem mamaca s cjepivom protiv bjesnoće iskorijeniti bolest na području RH.
LOV U CENTRU GRADA? - Ljudi se naravno čude, a lovci moraju poštovati propise. Ovo je samo još jedna stvar koju su nam "utrpali", kaže nam tajnik županijskog Lovačkog saveza. Proteklih dana prolaznike po Banijanskom mostu je iznenadila postavljena ploča…

OBIČAN LOV U NEOBIČNOM LEKENIKU

Četvrtak, 26 Studeni 2020 09:00
Članovi LU „Šljuka“ Lekenik rado ugošćuju goste u lovu i ondje gosti rado dolaze. No epidemija korone malo je smanjila dolazak gostiju, pa je nekoliko gostiju došlo u lov u Lekenik prošle nedjelje.

Termovizijski ciljnik InfiRay TL35

Ponedjeljak, 16 Studeni 2020 12:41
InfiRay TL35 vrhunski je termovizijski ciljnik koji je specifičan po tome što je gotovo identičnog izgleda kao većina dnevnih optičkih ciljnika. Najsuvremeniji dizajn posebno je namijenjen lovcima koji cijene tradiciju i traže tehnološku superiornost.
Bit će za nabavu sitne divljači, remize, hranu, lovačke domove, edukaciju… Više od 578 tisuća kuna bit će uloženo u lovstvo Karlovačke županije, točnije za projekte koje je na natječaj prijavilo 45 lovoovlaštenika. -Sukladno raspisanom natječaju, dobivnim novcima lovačka društva…
Lovačko društvo „Srna“ Velika Gorica održalo je svoj tradicionalni humanitarni Kraljevski lov. 

Spomendan svetog Huberta

Utorak, 03 Studeni 2020 11:29
 
Tradicionalno drugog vikenda u listopadu lovci LD „Kapela“ Jezerane, otvorili su lov na divlje svinje i štetočine.