Europski oružni list & European Firearms Pass (EFP)

Napisao  Srijeda, 23 Travanj 2008 11:20

zasteve_euČlanice EU-a imaju zajednički EU oružni list, koji ne zamjenjuje domaći oružni list, već služi kad se lovi u zemljma izvan EU-a, a on je i osnovni dokument za kupovanje lovačkog oružja i municije zemljama EU-a, i to bez ograničenja, koji u prosjeku košta 35 eura.
Kada Republika Hrvatska postane članica EU-a, primijenit će se na njezine građane obaveza korištenja zajedničkih dokumenata koji su jedinstveni za cijelu EU....

Članice EU-a imaju zajednički EU oružni list, koji ne zamjenjuje domaći oružni list, već služi kad se lovi u zemljma izvan EU-a, a on je i osnovni dokument za kupovanje lovačkog oružja i municije zemljama EU-a, i to bez ograničenja, koji u prosjeku košta 35 eura.

Kada Republika Hrvatska postane članica EU-a, primijenit će se na njezine građane obaveza korištenja zajedničkih dokumenata koji su jedinstveni za cijelu EU.

Za hrvatske lovce bit će od interesa zajednički EU oružni list (European Firearms Pass (EFP) - Europäischer Feuerwaffen pass - Carta europea d’arma da fuoco (C.E.A.F)) koji je uveden 1993. godine i jedinstveni je dokument zacijelu EU.

Služi također EU građanima kao službeni dokument prema trečim zemljama (npr. ako idu u lov u Kanadu, USA ili Afriku).

 

zasteve_eu_v

Ostaju nacionalni oružni listovi, treba naglasiti da taj dokument ne zamjenjuje domaći oružni list koji ima svaka država Članica i koji ostaje za unutrašnju upotrebu. Domaći oružni listovi za držat će svoju valjanost unutar RH-a, a ako domaći lovac odluči otputovati izvan granica RH-a morat će posjedovati EU oružni list.

Zadnja izmjena Utorak, 25 Veljača 2014 02:57
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023

Novo objavljeno