Range Rover Velar SV Autobiography Dynamic Edition oduzima dah

Napisao  Četvrtak, 18 Travanj 2019 10:16

Najljepši SUV na svijetu dobio je ozbiljnu sportsku izvedbu, Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition, slavne ličnosti će stajati u redu.

Kad je stigao na tržište s pravom je izazvao WOW efekt. Teško je bilo za povjerovati da je Velar, koji se smjestio između modela Evoque i Range Rover Sport, toliko dobro dizajniran. Perfektan posao odrađen je po pitanju sparivanja tradicionalnih vrijednosti i suvremenih trendova. Već sa 100 metara jasno je kako se radi o Range Roveru. Linija odmah podsjeća na neka dobra stara vremena. Pogotovo gledano s boka. No, svakim dodanim korakom prema njemu otvara se pogled na brojna suvremena rješenje i stječe se dojam da modernije i više šik od ovog ne može biti.

Koliko je takav dizajnerski izričaj uspješan najbolje ilustrira činjenica da se novi Evoque potpuno ugledao na Velar. A kad se u cijenu priču umiješaju stručnjaci iz odjela Land Rover Special Vehicle Operations priča postaje još zanimljivija. Dugo vremena najuvjerljivija izvedba imala je 3-litreni V6 motor sa 380 KS. No, za vozilo mase 1,9 tonu to nije brojka koja oduzima dah, makar mu se ne može ništa prigovoriti s ubrzanjem do stotke za 5,7 sekundi i najvećom brzinom od 250 km/h. Ali pojedini kupci žele dodatan iskorak, spremni su ga masno platiti i u konačnici je velika šteta ne ponuditi im ono što traže. A rezultat ispunjenja onih najzahtjevnijih kupaca zove se Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition.

Tradicionalno izvrsne terenske gene koji su referenca za ostale SUV-ove ne skriva nego ih ponosno ističe, bez obzira na sportsko odijelo, pa i izvan asfalta ima ‘konja za utrku’. Može svladati prilazni kut od 24 stupnja, izlazni od 27,5, proći kroz vodu dubine do 65 centimetara… Premda je naglašeno šik, luksuzan i naravno sportski, raspolaže sa solidnim arsenalom terenskih mogućnosti, ali takvi izleti nisu mudri u kombinaciji s 22-colnim naplacima

Iza kompliciranog imena krije se uvjerljivo najpotentnija izvedba Velara koja za pogon koristi 5-litrenog benzinca V8. Uz pomoć twin-turbo tehologije razvija respektabilnih 550 KS i 650 Nm. Sasvim dovoljno da se ubrzanje do 100 km/h na 4,5 sekundi, premda je masa u međuvremenu povećana na 2,1 tonu. Najviše može potegnuti 274 km/h. Dakle, radi se o performansama kojih se ne bi posramili niti ozbiljni sportaši. Pogon na sve kotače i 8-stupanjska automatika naglašavaju izvrstan dojam. Radi se o modelu koji uistinu nudi najbolje od oba svijeta – terenskog i sportskog.

Unutrašnjost ne može biti čišća. Ističu se minimalistička i trendovska rješenja pa su prekidače gotovo u potpunosti zamijenili golemi ekrani osjetljivi na dodir. Novi Touch Pro Duo Infotainment sustav objedinjava sve funkcije na dva 10-inčna ekrana u visokoj rezoluciji. Međuosovinski razmak od 287,4 centimetara zaslužan je za kraljevski komfor svim putnicima, a izvrstan dojam upotpunjuje prtljažnik obujma od 673 litara.

Svaki detalj izbrušen je do savršenstva pa mu je gotovo nemoguće naći manu, osim cijene. Naime. Bazni model sa 180 KS u Hrvatskoj košta 521.000 kuna, dok bi Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition značajno premašio iznos od milijun kuna.

U najpaprenijoj izvedbi iznimnom lakoćom kombinira vatreni temperament, izvrsnu funkcionalnost i magnetsku privlačnost. S Velarom se nigdje ne prolazi nezamijećeno… A to pogotovo vrijedi u slučaju izvedbe Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition.

 

Izvor: autopress.hr

Zadnja izmjena Četvrtak, 18 Travanj 2019 10:21
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023