ZABILJEŽENO U LD „GOLUB“ SVETA JANA

Napisao  Petak, 11 Siječanj 2019 15:57

Do nas je tek sad došla vijest i fotografija o jednoj lovačkoj zanimljivosti. U osamdeset i pet godina povjesti Lovačkog društva „Golub“ Sveta Jana prošle jeseni je odstreljen prvi jelen.

Odstreljen prvi jelen u osam i pol desetljeća društva
Do nas je tek sad došla vijest i fotografija o jednoj lovačkoj zanimljivosti. U osamdeset i pet godina povjesti Lovačkog društva „Golub“ Sveta Jana prošle jeseni je odstreljen prvi jelen. Svetojansko društvo postoji od 1935. godine, kazuje agilni predsjednik društva Robert Mike Jurkovac. No, tek smo prošle godine dobili pravo odstrijela jelena po LGO i svim propisima, kazuje Jurkovac dok pokazuje prve fotografije jelena odstreljenog u njihovom lovištu.


Jelena je 16. rujna prošle godine odstrijelio lovac Danijel Ćupac na lokaciji „Kugina draga“, podno planine Japetić. Jelen je pravilni deseterac, ali će konačnu ocjenu trofeja sačekati do zavreštka lovne godine, koja je inače bila uspješna. Nadajući se da ovo nije i posljednji jelen, lovci na brežuljicima Svete Jane i Gorice Svetojanske, nastavljaju vrijedno raditi u lovištu.

 

Zabilježio: Boris Ćavar
Fotogarfija : LD „Golub“ Sveta Jana
Zadnja izmjena Petak, 11 Siječanj 2019 16:02