Talijanski sačmeni metak cp pegoraro otvorio ljetnu lovnu sezonu na prepelice pućpure u dalmaciji

Napisao  Četvrtak, 09 Kolovoz 2018 10:25

Nitko kao PEGORARO SPORT SRL iz Dolea blizu Venecije, obiteljske oružarske tvornice , koja je još prije osam godina ušla u Dalmaciju na velika vrata posredstvom splitske oružarske kuće DOBRA KOB .

To je bio, sa današnjeg kuta gledanja, doista povijesni iskorak, kada Hrvatska a niti njeno lovstvo, pogotovu naše domače oružarske kuće, nisu još pripadale europskoj obitelji lovaca , proizvođača lovačkog oružja i streljiva za lov i sport.

Poslovni partner istarske AGROTEHNIKE iz Žminja, direktor i menađer PEGORARA SPORT SRL Luigi Pegoraro, u intervjuu za DOBRU KOB izjavio je da sa hrvatskim uvoznikom ima izvrsne poslovne odnose, da se trudi zadovoljiti potrebe lovaca , te da je, upravo, tom suradnjom i razmjenom praktičnih iskustava, uspio sačuvati vrhunsku kvalitetu PEGORARO metka za lov različite sitne lovne divljači.

Splitsk- dalmatinski zastupnik lovačkog metka PEGORARO, ovlaštena za prodaju na dalmatinskom lovačkom tržištu – što se, pored količine i raznovrsnosti streljiva za razne kalibre sačmarica – može još vidjeti i po cijeni patrone – svojedobno je obavila test gađanja i stvarnih učinaka PEGORARO metka u lovu na prepelice u Sinjskome polju.

Rezultati su bili vrhunski : gađajući na daljini od 35 metara prepelice u letu gotovo je realiziran stopostotni učinak ( pogodak) čemu je pridonio – pored vještine gađanja i drugog – stalno ujednačen i ravnomjeran posip sitne sačme stvarajući na toj daljini sačmeni krug ( lijevak ) od 75 cm !

Dakle, idealna daljina za gađanje, idealan posip, idealan pogodak!

Luigi Pegoraro iznio je i nekoliko doista značajnih prednosti PEGORARO metka .

Čahura je plastična , lijepog dizajna , vrhunske kvalitete , mesingani dio na njoj je dug 27 mm, što rijetko koji proizvođač više radi, promjer sačme je višestruk ,od najsitnije pa do krupne , što zadovoljava u cijelosti i najizbirljive lovce sladokusce ,ovisno o lovljenoj divljači i kvaliteti ( vještini ) samoga lovca.

Velika prednost PEGORARO metka je što je punjen sa ekstra kvalitetnim Bofors barutom , koji , nakon ispaljene patrone, iza sebe ne ostavlja nikakove dileme u pogledu sigurnog pogotka.

Oružarska prodavaonica u Splitu DOBRA KOB dobro se pripremila za iduće ljetne dane lova,ali i za nastavak glavne,svima nama drage jesenske lovne sezone.

Osim uvozne lovačke opreme europskih proizvođača za lov fazana , zečeva, jarebica te naposljetku, šumske šljuke, opet je u „pogonu“ fantastični PEGORARO metak svih mogućnosti , ZA SVAKU DIVLJAČ I ZA SVAČIJI DŽEP.

 

OVLAŠTENI ZASTUPNIK ZA DALMACIJU : DOBRA KOB , prodavaonica u Splitu, Klovićeva 13., tel. : 021 780 357 ; meil : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili pogledajte naš asortiman PEGORARO streljiva i druge lovačke opreme, oružja i streljiva na našoj WEB stranici.

Zadnja izmjena Četvrtak, 09 Kolovoz 2018 11:01