Predsjednik Vlade Republike Hrvatske primio Predsjedništvo Hrvatskog lovačkog saveza

Napisao  Srijeda, 01 Kolovoz 2018 09:49

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković na Markovom trgu primio je 30. srpnja izaslanstvo Hrvatskog lovačkog saveza na čelu s predsjednikom Đurom Dečakom u radni posjet.

Sastanak je održan kako bi se Predsjednika Vlade upoznalo sa stanjem u lovstvu i pokušalo naći rješenja ključnih problema.

Sastanku je nazočio potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Željko Kraljičak.

Ispred Hrvatskog lovačkog saveza na čelu s predsjednikom Dečakom u radnom posjetu sudjelovali su i dopredsjednici HLS-a Mladen Balić, Ljubomir Grgec, Vinko Pavlić, Graciano Prekalj, Zlatko Stolnik te predsjednik LS-a Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić.

Važnost ovog sastanka za lovstvo je veoma velika obzirom se nalazimo u razdoblju donošenja novog Zakona o lovstvu i Zakona o registraciji i posjedovanju oružja građana te je pred završetkom rješenje problema sa štetama od naleta vozila na divljač za ovu godinu, a koji bi svoj nastavak te zakonodavno rješenje trebao doživjeti kroz naredne godine.

Više u LV 7-8/2018.

 

Izvor: hls.com.hr