Hornady Full Boar linija streljiva

Napisala  Nedjelja, 08 Studeni 2015 10:24

Lov divljih svinja je postao toliko popularan da se dizajniraju posebne puške i posebno streljivo svakoga dana. Jedna od najnovijih linija streljiva namjenjenih lovu divljih sinja dolazi iz tvrtke Hornady te sa imenom linije Full Boar vrlo prigodna

Inžinjeri iz Hornadija su su morali dobro razmisliti da naprave streljivo prikladno za svinje.
Srce Full Boar linije streljiva.
Srce svakog streljiva je zrno pa te tako Hornady odabrrao specijaliziranu verziju Hornady GMX zrna za svoju Full Boar liniju. GMX zrno se dokazalo kao dobro zrno, a solidnu reputaciju je dobilo dubokim prodiranjem, pouzdanom ekspanzijom i strukturnim integritetom. GMX zrno je izrađeno od specijalizirane homogene legure bakra. Pošto zrno nema jezgre, ne može doći do separacije te zrno zbog toga duboko prolazi kroz kosti i meko tkivo. 
GMX zrno ima šušljinu u vrhu u koju je umetnuti plastični vrh. Prilikom udarca plastični vrh se utiskuje u šupljinu što započinje ekspanziju u klasični oblik „gljive“.
Monolitna zrna kao GMX su duža od standardnih ali to im daje bolji oblik za balistički koeficijent. Dugo tijelo zrna ima ringove za mjesto gdje otpad od trenja ima gdje otići. Zbog toga je pritisak prilikom opaljenja jednolik i niži, što povečava preciznost. Vitko GMX zrno svojim visokim balističkim koeficijentom osigurava dovoljnu brzinu za pravilnu ekspanziju i na večim udaljenostima.
Zbog svojih kvaliteta, lovac može bez previše razmišljanja odabrati za jedan stupanj lakše zrno u svojemu kalibru, što bi mu dalo veću početnu brzinu te osiguralo pouzdanu ekspanziju i duboku penetraciju.
Full Boar streljivo je dostupno u svim popularnim kalibrima za lov divljih svinja.

 

270 Winchester 

8,4g GMX Vo – 930 m/s
7mm Rem Mag 9,0g GMX Vo – 955 m/s
308 Winchester 10,7g GMX Vo – 795 m/s
30-06 10,7g GMX Vo – 853 m/s
300 Win Mag 10,7g GMX Vo – 942 m/s

 

 

Zadnja izmjena Srijeda, 18 Studeni 2015 13:32
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023