Lovci pripremaju Dane lovačkog saveza Brodsko-posavske županije

Napisao/la  Ponedjeljak, 21 Srpanj 2014 14:19

Lovački savez Brodsko posavske županije ove će jeseni u prostoru brodske Tvrđave biti domaćin trodnevne manifestaciju pod nazivom "Dani lovačkog saveza Brodsko-posavske županije". Tom manifestacijom će nakon gotovo dvadeset godina od osnivanja i organiziranja slične priredbe svoj rad na uzgoju, zaštiti i iskorištavanja divljači, njegovanju lovačke etike, tradicije, običaja i brige o zaštiti prirode predstaviti javnosti. Dani lovačkog saveza održati će se od 03. do 05. listopada.

Lovački savez Brodsko posavske županije ove će jeseni, od 03. do 05. listopada, u prostoru brodske Tvrđave biti domaćin trodnevne manifestaciju pod nazivom "Dani lovačkog saveza Brodsko-posavske županije".

Tom manifestacijom će nakon gotovo dvadeset godina od osnivanja i organiziranja slične priredbe svoj rad na uzgoju, zaštiti i iskorištavanja divljači, njegovanju lovačke etike, tradicije, običaja i brige o zaštiti prirode predstaviti javnosti. Dani lovačkog saveza zamišljeni su kao zabavna prezentacija dvadesetgodišnjeg rada u lovstvu.

Kroz tri dana trajanja manifestacije predvidjeli smo raznolik program, a nastojat ćemo prezentirati brojne aktivnosti naših lovaca, kojima lov svakako nije jedina aktivnost kojom se bave. Manifestacija će započeti velikom izložbom trofeja, lovačkih običaja i prikazom povijesti lovstva u Brodsko-posavskoj županiji.

Dane Lovačkog saveza obilježit će brojni prezentacijski i natjecateljski sadržaji, pa je tako u pripremi i velika kinološka izložba na kojoj će posjetitelji moći vidjeti brojne lovačke pasmine pasa. Planira se i prezentacija treniranih ptica grabljivica, sokolarenje, a održat će se i natjecanja strijelaca u disciplini lovački trap. Lovci će pokazati i svoje umjeće u kuhanju lovačkog čobanca.

Program će uistinu biti zanimljiv, pa stoga očekujemo znatan broj posjetitelja - kazao je predsjednik županijskog Lovačkog saveza Mato Grgić, te ističe kako stanje u lovstvu nije sjajno, pa je zbog nedostatka novca danas vrlo teško biti lovac.

- Sve naše aktivnosti financiramo isključivo od lovačkih članarina koje, moram reći, nisu male i iznose preko tisuću kuna godišnje. Uspijevamo nekako brinuti o lovištima i divljači, ali najveći nam je problem nametnuti zakon o naknadi šteta na motornim vozilima i poljoprivrednim usjevima. Mnogi misle kako je lov predviđen za elitu i da se tu vrti veliki novac, no to naravno nije točno. Siromaštvo i nedostatak financijskih sredstava itekako osjećamo u lovstvu. Zbog neimaštine osjetan je pad broja lovaca, koji si lov jednostavno više ne mogu financirati - kaže Grgić.

Večernji list, I.G., 17.07.
Zadnja izmjena Četvrtak, 02 Listopad 2014 19:05
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023